Tipy na netradiční dárky k Vánocům

Tipy na netradiční dárky k Vánocům

vloženo do: INSPIRACE | 0
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Lámete si hlavu nad tím, co tento rok pořídíte blízkým pod stromeček? Zdají se vám všechny dosavadní nápady fádní a nevyjadřují to, co by dárek vyjadřovat měl? Inspirujte se několika netradičními tipy, které vyvolají nejeden úsměv na tváři

Darujte zážitek

Zážitková turistika v posledních letech slaví nebývalé úspěchy a současná nabídka je natolik pestrá, že si vybere opravdu každý. Mezi jeden z těch nejromantičtějších a dechberoucích zážitků vůbec však patří let horkovzdušným balonem. Vybrat si, kde a kdy letět, můžete na Balony.cz, kteří jsou tradičními poskytovateli vyhlídkových letů již od roku 1990 a jejichž provozovatelem je česká balonářská legenda Jan Smrčka, který dokonce sám stál u zrodu českého balonářství na počátku 80. Let. Balony.cz nabízejí lety nad lokalitami jako Karlštejn, Plzeň, Hluboká nad Vltavou či Český Šternberk. Po domluvě je ale možné proletět se například nad vaším rodným městem a podívat se tak na kraj, ve kterém bydlíte, z jiného úhlu pohledu. Balony jsou rozděleny do jednotlivých oddílů po maximálně třech osobách, tudíž je zaručeno soukromí, a vy a vaši blízcí si tak můžete užít nikým a ničím nerušený fantastický výhled.

Zapojte ruce

Pod stromečkem se skvěle vyjímají i dárky ručně vyrobené. Máte-li však olšové obě ruce, nenechte svou fantazii utéct moc daleko a soustřeďte se na to, co zvládnete. Zkuste například pletené ponožky, na které najdete video manuál, než byste řekli švec. Originální jsou také po domácku vyrobené svíčky či mýdla, ale ve vodách internetu jsou k nalezení i takové výrobky jako je domácí voda do ostřikovačů, domácí antidepresivum či krém proti vráskám. Pokud jste však zručnější, naprostý trendem, který ovládl nejednu domácnost, je v současnosti nábytek z palet. Vytvořit tak můžete postel, konferenční stolek a třeba i knihovnu.

Vsaďte na dobročinnost

Dárkem opomíjeným, přitom však chvályhodným je pomoc druhým. Jménem obdarovaného můžete přispět na charitu, adoptovat zvířátko v zoo nebo do jedné z rozvojových zemí nechat poslat tolik kusů slepic, které uživí celou vesnici. Fantazii se meze nekladou a záleží jen na tom, zda dotyčná osoba takové gesto ocení a nebude něco materiálního postrádat. Risk je ovšem zisk a dárků, které jsme zde zmínili, je vždy potřeba. Třeba již jen proto, aby smysl vánoční nadílky úplně nepozbyl významu.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A co vy na to?

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: