Jak zařídit pokoj studenta?

Jak zařídit pokoj studenta?

vloženo do: INSPIRACE | 0
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Pokud chcete vašemu synu, vaší dceři zařídit nový pokoj tak, aby byl moderní, praktický a aby v něm bylo vše, co potřebuje student, čtěte dál! Tyto rady a tipy také mohou využít studenti při zařizování pokoje na internátní škole nebo na studentských kolejích.

Záleží na věku

Věk je základní faktor toho, jak pokoj zařídit. Je rozdíl, jestli jej bude obývat student ve věku 15, nebo 20 let. Samozřejmě nemůžete každý rok zařizovat nový pokoj, ale stačí pár prvků, které se dají jednoduše obměnit a pokoj je hned přizpůsobený potřebám všech.

Nemíchat pracovní plochu se zábavnou

V každém pokoji by se mělo pracovat s různými plochami – jedna část pokoje bude na spaní, další na studium, další na relax, odpočinek, zábavu.

Je dobré mít na paměti dostatek prostoru na pracovním stole tak, aby nebyl celý zastavěný počítačem. Pokud to prostor a možnosti dovolí, raději stůl pořiďte větší nebo takový, kam se vleze pohodlně počítač, ale bude se na něm dát i psát a rozložit studijní materiály. Také by měla být pracovní plocha důkladně osvětlena.

Prostor, kde je umístěna postel, by pak měl opravdu sloužit je na spaní. A protože je spánek důležitý, nebojte se investovat do kvalitní matrace.

Zábavná část pokoje potom většinou obsahuje televizi, křeslo, skříně, zrcadla… To, co je nezbytní pro odpočinek od práce.

Postel

I při pořizování postele lze myslet úsporně! Plochy pod postelí totiž nemusí být prázdné – dají se pořídit různé šuplíky a úschovné boxy, které mohou sloužit na staré oblečení, boty, knihy, na cokoliv!

Moderní pojetí

Studenti často hledají něco zvláštního, moderního. Proto i pokoj by měl být moderní a zvláštní. Zvolit můžete tapety či koberce a účel bude splněn. Při pořizování vhodného vzoru a barev se však poraďte přímo s tím, kdo pokoj bude obývat. Chlapci se nebudou dobře cítit v růžově laděném prostoru, dívky pak nemusí preferovat například zelenou.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A co vy na to?

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: