Jak se při prodeji nemovitosti připravit na osobní prohlídky?

Jak se při prodeji nemovitosti připravit na osobní prohlídky?

vloženo do: INSPIRACE | 0
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Prodej nemovitosti je významný krok, který vyžaduje pečlivou přípravu. Jedním z kritických aspektů, který ovlivní úspěšnost a rychlost prodeje, je příprava nemovitosti na osobní prohlídky. O tipy, jak při prohlídce zaujmout potenciální kupce, se podělil expert z realitní společnosti Domov.

Home staging je základ

Home staging je proces přípravy nemovitosti tak, aby v očích zájemců o koupi vypadala co nejlépe. „Cílem home stagingu je ukázat zájemcům potenciál nemovitosti a umožnit jim představit si, jak by se jim v nemovitosti žilo. Home staging zahrnuje několik klíčových kroků. Od odstranění všech osobních věcí přes drobné opravy až navození příjemné atmosféry,“ vysvětluje Jan Kindl z realitní společnosti Domov.

Základem je odstranit vaše osobní věci a nepořádek. Nemovitost by měla působit prostorně a vzdušně. Ideální je, když má nemovitost neutrální vzhled. „Neutrální vzhled interiéru dá zájemcům možnost vizualizovat si svůj vlastní styl v prostoru. Proto se doporučuje například vymalovat zdi neutrálními barvami nebo odstranit moc nápadné dekorace,“ doplňuje Kindl.

Vhodné je také opravit nejrůznější nedostatky jako odlepené lišty, rozbité kliky, nefunkční vypínače nebo okopané rohy. Zaměřte se na kosmetické detaily.

Jaké otázky mohou padnout?

Zájemci o koupi většinou mají spoustu doplňujících dotazů. Připravte se na ně dopředu. Měli byste znát podrobnosti o technickém stavu nemovitosti, předpokládané náklady na energie, výši nejrůznějších poplatků a zájemci se často ptají i na důvod prodeje. „Většina kupců se doptává i na lokalitu. Zajímají je sousedi, blízkost škol, dostupnost dopravy, obchody a další aspekty,“ vysvětluje Jan Kindl.

Prodej se může protáhnout

V současné době jsou náklady na vlastní bydlení vysoké. To vede kupce k tomu, že více rozmýšlejí a chtějí si vybrat nemovitost podle svých představ. Nákupní proces tak může být velmi zdlouhavý. A pokud prodáváte nemovitost bez pomoci realitního makléře, může trvat klidně i celý rok, než se vám podaří nemovitost prodat. Před prodejem si tak promyslete, zda celému procesu dokážete věnovat tolik času a energie.

„Prodej s realitní kanceláří vám ušetří spoustu času. Je to makléř, který se postará o administrativu, inzerci, propagaci, plánování a uspořádání prohlídek. Díky promyšlené prodejní strategii navíc dokáže nemovitost prodat rychleji a ve spoustě případů i výhodněji. Zároveň máte jistotu, že vše proběhne bezpečně také po právní stránce,“ doplňuje Kindl z Domov Reality.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A co vy na to?

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: